Tremplin Jazz d’Avignon Contest 2017

25 maart 2017
Karen

tremplin jazz

 ** Deze oproep is momenteel afgesloten. Volgend jaar meer nieuws over een nieuwe kandidaturenronde! **

 

Het Jazzfestival van Avignon organiseert naar jaarlijkse gewoonte een jazzwedstrijd voor jonge jazzbands (van duo tot sextet) uit heel Europa. De preselectie voor België verloopt via JazzLab Series. De Belgen hebben een traditie hoog te houden. Van de Belgische inzendingen gingen de voorbije jaren groepen zoals Thunderblender, SCHNTZL, LABtrio en Christian Mendoza Group met één of meerdere prijzen lopen. Wil je meedingen naar een plaats in de finale? Dien dan ten laatste op 30 april 2017 je kandidatuur in.

Een geldige kandidatuur moet ten laatste op zondag 30 april 2017 via mail en/of wetransfer (tremplinavignon@jazzlabseries.be) bezorgd worden en omvat:

– Een ingevuld en ondertekend inschrijvingsformulier.
– Een biografie van de groep met een cv van elke muzikant (bij voorkeur in het Frans of het Engels), eventuele persartikels en enkele foto’s (liefst in hoge resolutie), .
– Een opname van goede kwaliteit, met minstens drie muziekstukken, waarvan minstens één eigen compositie
– Een technische fiche

Een papieren versie en fysieke cd per post is dus niet meer nodig! Alle kandidaturen moeten digitaal ingediend worden. Neem ook het wedstrijdreglement even door.

Voor landen buiten Frankrijk werkt Tremplin Jazz met een correspondent. Voor België verzorgt JazzLab Series de preselecties. Het is aan de jury van Tremplin Jazz d’Avignon om uit alle Europese inzendingen de uiteindelijke finalisten uit te kiezen. De finale zal plaatsvinden op 3 en 4 augustus 2017 in het ‘Cloître des Carmes’ in het hartje van Avignon.

De winnaars spelen een concert op de volgende editie van Tremplin Jazz d’Avignon en krijgen bovendien drie dagen opnametijd in de gerenommeerde Studio ‘La Buissonne’ in Pernes Les Fontaines. Daarnaast zijn er meerdere geldprijzen te winnen. De moeite om je kans te wagen dus!

klik hier voor meer info